Hipkon avoimen ovien kunniaksi Hipko Performance training salin blogissa julkaistaan tällä viikolla uusi teksti joka päivä. Käyppä siis tarkistamassa aina päivän tarina osoitteesta www.hipkperformance.fi
Hipko Performnce Training Salila valmentajamme ovat aina paikalla sinua auttamassa mutta on myös asioita jotka jokainen treenaaja voi itse pitää mielessään. Tässä sinulle kahdeksan simppeliä ohjetta joiden avulla pystyt itse merkittävästi vaikuttamaan omaan kehitykseesi sekä viihtymiseesi valmennuksessamme.
Haluamme näin kaikin keinoin varmistaa että juuri sinä pääset eteenpäin harjoittelussasi ja saavutat tavoitteitasi
1. Ethän tule treenaamaan nälkäisenä.
Kokonaisuudessaan on paljon tärkeämpää miten olet syönyt päivän aikana ennen treeniä kuin se mitä syöt heti treenin päälle. Toki palautumiseenkin tarvitaan energiaa sekä esimerkiksi proteiineja mutta kehosi tarvitsee energiaa liikkuakseen ja liikuntasuoritus nostaa kulutustasi entisestään. Ennen treeniä kannattaakin siis aina nauttia jotakin helposti sulavaa josta saat virtaa. Näin varmistat että sinulla on tarpeeksi energiaa saadaksesi kaiken mahdollisen hyödyn itse harjoituksesta. Ja kyllä myös laihduttajan kannattaa syödä jotakin ennen harjoitustaan. Huonosti syöneenä ja nälkäisenä keskittymisesi kärsii, treeni ei kulje ja loukkaantumisriski kasvaa.
2. Kuuntele aina valmentajasi ohjeita.
Hipko Performance Training salilla harjoittelusi on aina ohjattua ja valmentajat valvovat tekemistäsi sekä edistymistäsi. Oma kokemus sekä sinulla jo olemassa oleva tietotaito ovat tietenkin ehdottoman hieno asia. Luota kuitenkin valmentajaasi harjoituksen alussa sekä sen aikana saamiesi ohjeiden osalta. Ulkopuolisen silmin tekniikoista saattaa nimittäin joskus paljastua yllättäviäkin seikkoja joita tulee pitää mielessä. Harjoituksesi intensiteetti verrattuna edellisiin treeneihin on myös hyvä tarkistaa aina ennen aloitusta jotta kehitystä syntyisi.
3. Kipeänä ei treenata.
Kun flunssa tai kuume iskee niin keho tarvitsee lepoa. Immuunipuolustusjärjestelmäsi tarvitsee kaiken energian taistellakseen taudinaiheuttajia vastaan jolloin lisästressi elimistölle harjoittelun kautta saattaa johtaa vain taudin pahenemiseen. Lepää siis rauhassa ja palaa harjoittelemaan vasta kun olet parantunut.
4. Aina ei voi treenata kovaa.
Vanha viisaus että kaikki kehittyminen tapahtuu vain levossa on todellakin totta. Usein sorrumme ajatukseen että kun treeni takkuaa ja tuloskehitys hiipuu pitäisi treenata enemmän ja kahta kovempaa. Ihmisinä olemme myös kovin kärsimättömiä ja haluaisimme saavuttaa tavoitteemme välittömästi. Tosiasia kuitenkin on että vain lepäämällä riittävästi suhteessa harjoittelusi määrään tulet kehittymään. Kevyiden harjoitusviikkojen tärkeä tehtävä onkin ladata energiavarastot, antaa keholle ja mielelle hetken hengähdystauko sekä mahdollistaa nousujohteinen tuloskehitys riittävän levon kautta. Kevyellä viikolla saa toki treenata MUTTA huomattavasti vähemmän ja selvästi kevyemmille painoilla kuin normaaleilla viikoilla. Malta siis mielesi kevyellä viikolla.
5. Huomioi myös muut
Harjoitussalilla ympärillä pyörii usein paljon muitakin treenaajia. Olemalla kohtelias ja huomaavainen muita kohtaan harjoittelu on mukavampaa ja sarjapalautusten välillä voi vaihtaa kuulumisia tuttujen kanssa. Hikipyyhkeen käyttö sekä painojen palauttaminen takaisin paikoilleen kuuluvat normaaliin salietikettiin.
6. Sattuiko? Kerro siitä.
Kaikesta huolimatta joskus voi sattua vahinkoja niin salilla kuin sen ulkopuolellakin. Älä kuitenkaan heitä kirvestä kaivoon tällaisessa hetkessä. Hyvin harvoin on nimittäin tilanteita ettei harjoittelua voitaisi jatkaa esimerkiksi keskittymällä hetkeksi muihin kunnon osa-alueisiin tai vaihtamalla liikkeitä niin että kipeä kohta kuitenkin saa rauhassa parantua. Ammattitaitoiset valmentajamme osaavat auttaa sinua tässä tilanteessa joten kerrothan mitä on tapahtunut. Pysymällä liikkeessä myös ylläpidät aineenvaihduntaasi ja näin edistät parantumistasi.
7. Mitä haluat saavuttaa?
Mikä on tavoitteesi? Mikään ei ole hienompaa valmentajan näkökulmasta kuin se että treenaajalla on jokin innostuksen tulen silmiin sytyttävä tavoite mielessään. Tavoitteesi voi olla ihan mitä vain. Kun tiedät mitä haluat niin tule kertomaan siitä ja mieltään saa toki muuttaa. Autamme sinua mielellämme saavuttamaan tavoitteesi. Muistathan kuitenkin että valmentajinasi ymmärrämme tavoitteesi myös isompana kokonaisuutena huomioiden juuri sinun lähtötilanteesi ja tarvittavat askeleesi matkalla kohti määränpäätäsi. Voi siis olla että saavuttaaksesi tavoitteesi sinun tulee ensin tehdä pohjatyötä ihan muiden asioiden parissa ennenkuin varsinainen loppusuora voi alkaa edessä häämöttää.
8. Kysy ja ihmettele vapaasti.
Valmennuksessamme sinulla on luonnollisesti täysi oikeus saada tietää miksi ohjelmasi näyttää siltä kuin näyttää. Miksi et saanutkaan ohjelmaasi lempiliikettäsi tai miksi saitkin taas sen yhden liikkeen jota et oikein välittäisi tehdä. Valmentajinasi haluamme että sinä kehityt ja samalla myös opit asioita omasta kehostasi sekä harjoittelustasi. Jos siis mikä vain asia harjoittelussasi sinua ihmetyttää niin tule kysymään asiasta. Valmennuksessa oleminen Hipko Performance Training salilla ei ole diktatuuria emmekä tietentahtoen halua sinua kiusata harjoittelussasi. Suoritustekniikoiden osalta olemme tiukkapipoja omaksi parhaaksesi mutta harjoittelusi tulee olla myös mielekästä, motivoivaa ja toisinaan jopa hauskaakin. Sen inhoamasi yhden liikkeen välille voidaan yhdessä miettiä vaihtoehto joka silti vie sinua kohti tavoitettasi.
Antoisia sekä hikisiä treenejä!
Terveisin
Hipko Performance Training valmentajasi
Timo, Mikko, Mika ja Mikael